Na došastie u Dalmaciu Njihovoga Privisokoga Gospostva Josipa Jelačića, bana Dalmacie, Horvatske i Slavonje, vladaoca gradskoga i vojničkoga od Dalmacie Ana Vidovićeva iz Šibenika sljedeće dvie pjesme pokloni - Vidović, Ana, književnica ([s. n.], 1851)
Pjesma pisana narodnim stihom, romantičarskim stilom u čast banu Josipu Jelačiću. Narodnim instrumentima guslama i tamburom slavi se junak i pjesmom veliča njegov lik.