P. Preradović prema hrvatstvu i srpstvu ili svakom svoje - Jukić, Ante, književnik ([s. n.], 1902)
Odgovor na članak M. Š. koji je izišao u beogradskoj Iskri pod naslovom "P. Preradović prema srpstvu i hrvatstvu" a u kojem pisac dokazuje da je Preradović Srbin.