Dživo Bunić Vučićević : literarno-istorički prilog poznavanju lirske poezije u Dubrovniku u 17. vijeku - Kulišić, Frano (Matica srpska u Dubrovniku ;, 1911)
O književnom radu Ivana Bunić-Vučića, ponajviše o njegovim djelima "Plandovanje" i "Mandalijena pokornica".