Avelina Bakranina ljubovne sgode i nesgode : crtice iz života bakarskoga - Veber Tkalčević, Adolfo (Hrvatska biblioteka ;, 1882)
U knjizi su dvije crtice. Prva crtica je „Avelina Bakranina ljubovne sgode i nesgode „ autora Josipa Krmpotića iz života kvarnerskoga grada Bakra poznata po moreplovcima. Druga crtica je iz poljske prošlosti „Strašni dvor“ autora K. W. Wojcicki.