Bratstvo i jedinstvo - Maixner, Franjo, karikaturist (1950)
U prednjem planu stoje seljak i radnik okrenuti jedan prema drugome i rukuju se. U pozadini seljaka su oranice, a u pozadini radnika naziru se tvornički dimnjaci.