[Studije] - Gjurić, Milenko D. (1915)
Tri studije muških likova. Gore muškarac, do linije struka, u poluprofilu sa leđa, drži čašu u podignutoj desnoj ruci; dolje lijevo muška glava u poluprofilu sa brčićima, dolje desno poprsje muškarca u poluprofilu koji čita.