Skica za kompoziciju Seljačka buna 1571. : [obješeni III] - Vaić, Fedor (1971)
Po sredini ljudi obješeni o kotač na vrhu visokoga stupa, podno kojega sa svake strane sjedi po jedan ženski lik, sasvim lijevo konjanik u profilu, desno vojnik sa kopljem; u pozadini pejzaž.