(Gubec) : [ilustracija za film Seljačka buna Vatroslava Mimice] - Marks, Aleksandar (1973)
Prikaz stojećeg lika muškarca u poluprofilu u odori krvnika sa sjekirom u rukama. Na poleđini, obrnuto u odnosu na prikaz sa prednje strane, frontalni prikaz stojećeg lika muškarca sa bradom i brkovima, odjevenog u jednostavnu seljačku dugu košulju, podbočen rukama o bokove. Crtež izveden pastelom.