[Humoreska] - Jelavić, Dalibor, slikar (1976)
Na gornjem, većem crtežu sa lijeve strane karikirani prikaz poprsja žene u profilu, a sa desne poprsja muškarca, također u profilu, proćelavog, jakog nosa i brade, sa naznakama odijela. Na poleđini skica tušem. Na donjem crtežu također karikirani likovi muškarca i žene. Muškarac sa lijeve strane frontalno prikazan, a žena sa desne u poluprofilu sa čašom u desnoj ruci.