[Čovjek i pas] - Iveković, Oton
Na lijevoj strani kompozicije naglašene dijagonale prikaz muškarca koji sjedi u naslonjaču nogu položenih na jastuk pokraj kojeg, u prvom planu duž centralne vertikalne osi, sjedi pas. U pozadini u desnoj polovici formata prozor unutar polukružne niše.