[Spomenik Anti Starčeviću u Šestinama] (1903)
U prvom planu s lijeve strane lik žene u poluprofilu odjevene u narodnu nošnju, u drugom spomenik sa sjedećim lavom na postamentu, te uklesanim natpisom ispod biste muškarca u poluprofilu.