Smrt borca - Lovrenčić, Ivan, slikar (1980)
U gornjoj polovici formata ptica u letu, sunce, oblačići, te na lijevoj strani nekoliko cvjetova dugih stabljika izraslih iz istoga korijena vidljivog u zemlji, a na desnoj stražnji dio konja. U donjoj polovici ispod zemlje naznačene linijom s izdancima biljaka i bojom, prikaz ležećeg muškog lika u profilu s glavom prekrivenom seljačkim ručnikom. U desnom gornjem uglu donje polovice konj, a u desnom donjem uglu pužić i grančica.