Jabuka i ugašena svijeća - Lovrenčić, Ivan, slikar (1978)
Po središnjoj vertikalnoj osi prikaz stojećeg ženskog akta u poluprofilu, ruku podignutih i položenih na glavu, lijeve noge savinute u koljenu, u desnom donjem uglu dvije mačke u igri, u lijevom donjem uglu mali prikaz divlje svinje, u lijevom gornjem uglu ptica u kavezu, te s lijeve i desne strane formata biljčice, oblak, jabuka, insekt i sl.