Djevojka sa školjkom - Lovrenčić, Ivan, slikar (1984)
Prikaz stojećeg ženskg akta glave predimenzionirane u profilu, tijela u blagom poluprofilu, proizvoljnih proporcijskih odnosa, lijeve ruke položene na bok, a desne u kojoj drži srce podignute u laktu. U pozadini sa desne strane stilizirani potočić s ribama poredanim duž njegovog donjeg ruba, a u gornjem dijelu stara, ogoljela vrba.