Manastir Gornjak - Krizman, Tomislav (1923)
U prvom planu prikaz jedne od fasada manastira sa trijemom na polukružne lukove, od kojih je jedan zazidan i ima mali četvrtasti prozor pri vrhu. Unutar trijema vidljive su stepenice koje vode do vrata i niska drvena ogradica koja zatvara ulaz u trijem kroz jedan od dva luka. Zidne plohe između lukova oslikane su religijskim motivima. U pozadini sa desne i lijeve strane naziru se dijelovi građevinskog kompleksa manastira.