Bitka kod Makarske 880 godine : pogibija dužda Petra Candiana - Parać, Vjekoslav (1953)
U prvom planu scena bitke sa grupicama likova, te dva nasukana jedrenjaka, u pozadini morska površina i obala s jedrenjacima.