Tintoretto - Kreković, Kristijan (1942)
Prikaz muškarca koji sjedi u poluprofilu, pognute glave s kapom, izboranim licem, bradom i brkovima, te blokom u krilu, oslonjenim o podignuto koljeno lijeve noge. Lijevom rukom pridržava blok, a desnom perom skicira crtež. U pozadini skicozni crteži muških i ženske glave.
Lijevo dolje smeđom kredom: Kristian Kreković // 31. I. 1942., sredina dolje smeđom kredom: + TINTORETTO +
Crtež izložen i reproduciran u katalogu samostalne izložbe K. Krekovića održane u Galeriji "Josip Račić" u Zagrebu 1991.
Izvornik digitaliziran
Pregledano
Keywords: krede