Michelangelo - Kreković, Kristijan (1942)
U prvom planu duž središnje vertikalne osi prikaz modela kupole crkve Sv. Petra u Rimu, u drugom muškarac u poluprofilu s bradom i brkovima, te papirom u objema rukama, koji sjedi na tlu, lijeve noge podignute u koljenu. Pokraj njega s lijeve strane na tlu odložena knjiga, svitak papira, šestar i posudica s kistovima. U pozadini, u desnom gornjem uglu, skicozni crtež skulpture iz Capele Medicee u Firenzi.