[Od vrbe svirala I] - Lovrenčić, Ivan, slikar (1983)
Po sredini prikaza stojeći ženski lik en face odjeven u vjenčanicu s velom na glavi i srcolikom jabukom u lijevoj ruci podignutoj do razine grudi. S desne strane istoga duž ruba poprsja muškaraca u poluprofilu ili profilu koji sviraju u različite instrumente, a s lijeve strane u gornjem uglu lebdeći lik nagog dječaka s harmonikom, u donjem bubanj s udaraljkama.