[Od vrbe svirala II] - Lovrenčić, Ivan, slikar (1983)
Po središnjoj vertikalnoj osi prikaz stojećeg lika žene u poluprofilu koji izrasta iz stabla s vidljivim korijenom, ruku svezanih i prekriženih na glavi. Oko nje s obiju strana ruka s bičem, glava lika koji svira dvostruku trubu, oblak iz kojeg pada kiša, glava lika koji svira violinu, ruka s nožem, tri zapaljene svijeće, te bilje pri dnu.