[Krist na križu] - Testen, Ambroz (1955)
Unutar uokvirenog, vertikalno postavljenog, pravokutnog polja prikaz raspetoga Krista ispred kojeg, u prvom planu s desna stoji rimski vojnik sa kopljem, a uokolo mnoštvo tek naznačenih ljudskih likova. Na poleđini silhueta križa i mrljasti namazi.