Statuti della Cassa di Mutuo Credito in Curzola (s. n., 1865)
Statut prve hrvatske zadruge "blagajne uzajamne veresije" (to je štedno-kreditna zadruga Shulze-Deletzscheva tipa, ali nazvana "blagajnom" zbog tada važećeg zakona koji nije poznavao termin zadruga).