Dubrovčani izvan zavičaja : prilog k poznavanju dubrovačke književnosti i povjesti sastavljen poglavito za učeću omladinu - Adamović, Vice (Mala biblioteka Matice srpske u Dubrovniku ;, 1914)
O značajnijim Dubrovčanima koji su živjeli i djelovali van Dubrovačke Republike.