Bosnische Autotour 1908. - Crnčić, Menci Clement (1908)
U prvom planu prikaz ceste i natovarenih kola skliznutih niz desni rub ceste u smjeru drvene kućice s probijenim prednjim dijelom, odakle izviruju dva konja i žena uzdignutih ruku. U drugom planu kućica i druga natovarena kola s dva konja i muškim likom na cesti. U pozadini masiv brda.