[Ženski akt i crtež muškarca] - Crnčić, Menci Clement (1890)
U gornjoj polovici formata, pomaknut ka lijevom rubu, prikaz muškarca u profilu, do linije struka, glave oslonjene na podignutu desnu ruku. U donjoj polovici formata, takodjer pomaknut ka lijevom rubu, stojeći ženski akt en face, desne ruke spuštene niz tijelo, lijeve, kojom dodiruje lice, podignute u laktu, a lijeve potkoljenice lagano zabačene unatrag.