[Dva muškarca] - Crnčić, Menci Clement (1903)
U prvom planu, u desnoj polovici formata, prikaz krupnog muškarca u profilu otprilike do linije struka. Velika glava s malim šeširom s perom, šiljat nos, naglašeni podbradak, lijeva ruka spuštena niz naslon stolca, odjeven u odijelo s košuljom i prslukom. U drugom planu, po dijagonalnoj osi čitavog prikaza, muški lik u profilu do linije struka s kapicom s perjem na glavi, dugim nosom i brčićima, te naznakama odijela.