[Profil muškarca] - Crnčić, Menci Clement (1905)
Prikaz poprsja muškarca u profilu, jake glave, šiljatog nosa, naglašenih usnica i podbratka, odjevenog u odijelo. Na poleđini, obrnuto u odnosu na prikaz s prednje strane, skica muškog lika u blagom poluprofilu, do linije bedara, poluzatvorenih očiju, velikog nosa, zašiljenih brčića, jake brade, desne ruke u kojoj drži cijev puške, podignute u laktu, a lijeve, izrazito dugačke, ispružene. Odjeven je u vojničku uniformu s visokom kapom.