Jelen pase - Crnčić, Menci Clement (1905)
Prikaz visokog i mršavog muškarca en face, s kapicom s perom na glavi, naočalama, dugim nosom, brčićima i bradicom, te s dugom puškom iz koje se još vije dim, u objema u laktu podignutim rukama, odjevenog u kratki kaputić. U lijevom donjem uglu leži ubijeni jelen na travi. Na poleđini skica muškog lika leđima okrenutog u poluprofil, sa šeširićem, naočalama, naglašenim nosom i bradom, odjevenog u kaputić, te s puškom u rukama, podignutim u laktu.