Smrt M. Krleže - Lovrenčić, Ivan, slikar (1982)
U prvom planu po sredini donje polovice formata prikaz otvorenog mrtvačkog sanduka u kojem leži muškarac s olovkom i knjigom u desnoj ruci položenoj na grudima, dok je lijeva podmetnuta pod glavu, a ispod stopala nekoliko grančica. U desnom donjem uglu do lijesa položena vaza sa cvijećem dugih stabljika. U gornjoj polovici prikaza vješala, do njih lopata i kosa, te stojeći lik muškarca u uniformi en face bez desne ruke, te sa svijećom koja gori zabodena u jabuku u lijevoj ispruženoj ruci. Uz desni rub gornje polovice formata kućica s izvješenom crnom zastavom.