[Ilustracija za Andersenove odabrene priče i pripovijesti] : Bogalj (1922)
Oval s prikazom otvorenog prozora, koji djelomično izlazi iz okvira ovala, kroz koji se nazire interieur sobe sa muškim likom koji leži u krevetu i čita, ptičicom u okrugloj obješenoj krleci, te cvijetom u tegli na potprozorniku. Unutar preostale plohe ovala prikaz zida i mačka koja sjedi na desnoj strani.