[Ilustracija za Andersenove odabrane priče i pripovijesti] : Židovka djevojka (1922)
Po sredini prizora uokvirenog ornamentom rokoko vitica, otvorena vrata s lunetom na kojoj stoji: IHS i kroz koja se u tami interieura vide dvije zapaljene svijeće, a s lijeve strane lik žene u profilu koja hoda omotana u ogrtač.