[Studija pogleda sa balkona Mirne kolibe] (1852)
U prvom planu dio drvene ograde sa stupovima na svakoj strani, obrasle vinovom lozom, koja "uokviruje" pogled na brežuljkasti predio sa šumarcima i mjestimično kućicama.