[Skica za kompoziciju Žetelice] (1860)
Prikaz 3 stojeća ženska lika u narodnoj nošnji ispod stabla u prednjem planu, a u pozadini obrisi pejzaža. Na poleđini skicozni prikazi ljudskog lika, stabla, namazi akvarela.