Dr. Ante Bauer : metropolita Hr.[vatsko] Slav.[onske] crkvene pokrajine.. - Crnčić, Menci Clement (1915)
Portret A. Bauera u cijeloj figuri. Stoji naslonjen na stol, u ruci drži molitvenik, oko vrata bogato izrađen lanac na kojem je dominantan križ ukrašen dragim kamenjem. Odjeven u svečanu odjeću s hermelinskim ogrtačem. Lice mu je prikazano en face s balagim smiješkom na usnama. Nosi naočale.