Govor izrečen na 11. redovnoj skupštini Zadružnog saveza u Splitu dne 3. VIII. 1922. - Bervaldi, Josip (Zadrugarska biblioteka ;, 1922)
O novčanom poslovanju Zadružnog saveza i o zadrugama u Dalmaciji, o obnovi zemlje, moralnom utjecaju.