Prvo progonstvo Eugena Kvaternika : godine 1858.-1860. : prilog za najnoviju hrvatsku povijest - Kvaternik, Eugen (Hrvatska poučna knjižnica. Redovita izdanja Društva hrvatskih književnika ;, 1907)
Knjiga sadrži dio Kvaternikova dnevnika i nešto malo popratnog teksta Kerubina Šegvića.