Dubrovnik ponovljen : i, Didone - Palmotić Dionorić, Jaketa; Skurla, Stijepo (U Dubrovniku : D. Pretner, 1874)
U opširnom epu (20 pjevanja, 15.644 osmerca) Palmotić Dionorić opisuje pokušaj dubrovačke diplomacije da nakon velikog potresa 1667. izbjegne plaćanje visokog tributa, koji je, s obzirom na to da su mnoge bogate obitelji stradale u potresu, Dubrovnik trebao platiti sultanu.
Izv. oblik pjesnikova imena: Jaketa Palmotić Dionorić ; puno ime izdavača: Stijepo Skurla.
Viđen i primjerak bez podjele na sv., 478 str.
Bilješke na kraju svakog pjevanja