Scrittori contemporanei (Biblioteka za povijest dalmatinsku /upravljena od J. Gelčić = Biblioteca storica della Dalmazia / diretta da G. Gelcich, 1882)
Pregled južnodalmatinskih pisaca 15-19 st. (područje Dubrovnika i otoka Korčule).