O trešnjama grada Dubrovnika / : Vicko Adamović - Adamović, Vice (Biblioteka za povijest dalmatinsku / upravljena od J. Gelčića = Biblioteca storica della Dalmazia / diretta da G. Gelcich ;, 1883)
Opisane su trešnje (zemljotres, trus, potres) i posljedice koje su ostavile na grad Dubrovnik. Sadrži i opise potresa iz starih izvora, najviše velikog potresa iz 1667. koji je zauvijek promijenio povijest Dubrovačke Republike.