O trešnjama grada Dubrovnika / : Vicko Adamović. - Adamović, Vice ([Dubrovnik] : [s. n.], 1883)
Opisane su trešnje (zemljotres, trus, potres) i posljedice koje su ostavile na grad Dubrovnik. Sadrži i opise potresa iz starih izvora, najviše velikog potresa iz 1667. koji je zauvijek promijenio povijest Dubrovačke Republike.
Bibliografija i bilješke uz tekst
Tekst na hrv. i na tal. jeziku.
Keywords: Dubrovnik -- Potresi; Dubrovnik -- Povijest