Ordinamento del territorio di Zara in sullo scorcio del secolo decimottavo - Brunelli, Vitaliano ([s. n.], 1930)
O uređenju zadarskog teritorija krajem 18. st., koji je podijeljen na područje grada, okolice i na otoke. Okolicom upravlja colonnello a ona je podijeljena na 3 sardarie, kojima upravljaju sardari. I otocima je na čelu colonnello.