Spomenici kotara Ivanec - Szabo, Gjuro (Zem. povjerenstvo za očuvanje umjetničkih i historičkih spomenika u Hrvatskoj i Slavoniji, 1919)
Sadržaj: Lepoglava: Pavlinski samostani u Hrvatskoj i Slavoniji. Prikaz građevnoga razvitka lepoglavske crkve i samostana. Sadašnje stanje lepoglavske crkve i samostana. Refektoriji i knjižnica samostana u Lepoglavi. Posjedi samostana, znanstveni i nastavni rad pavlina, ukinuće reda i daljnje zgode samostana. Ostali spomenici kotara Ivanec.