P. Zrinski i Fr. K. Frankopan i njihovi kletvenici - Kumičić, Eugen, st (L. Hartmann (Kugli i Deutsch), 1899)
Eugen Kumičić napisao je djelo „P. Zrinski i Fr. K. Frankopan i njihovi klevetnici“ potaknut klevetničkim djelom Aleksandra Mitrovića „Dva hrvatska mučenika – 30. Aprila – (Ustrišci iz hrvatske istorije)“. Autor ističe da Mitrović označava „jednu klevetničku struju, jednu družbu“ kojoj je krivotvorenje prirođeno! Mitrović iznosi da su Zrinski i Frankopani bili Mađari, kako su „silni Srbi mučenici po dva ili tri dana izdisali na oštrijem kocima bez jauka i bez uzdaha“ i mnoge neistine.