Prva hrvatska akademija i gospodarsko društvo u Spljetu - Karaman, Dujam Srećko (1899)
Društvo "Hrvatska akademija u Spljetu" imalo je za cilj njegovati hrvatski jezik; o povijesti Gospodarskog društva u Splitu.