Memoria intorno lo scioglimento del Municipio di Spalato - Alberti, Gianlorenzo degli (s. n., 1864)
O razrješenju Splitske općine: gradonačelnika Bajamontija, 4-ju prisjednika i 15 savjetnika. Pitanje zakonitosti tog postupka, jer nije obrazložen valjanim i dokazanim razlozima. O ulozi okružnog kapetana Alesanija u tom događaju.