Izbor za nevolju i dalmatinski zastupnici na Carevinskom vieću : svom narodu travnja 1872. - Danilo, Ivan (pisac, 1872)
U obranu dalmatinskih zastupnika koji su glasovali za vladin prijedlog da car može raspisati izbore za Carevinsko vijeće u Beču, tzv. izbore za nevolju, u onom slučaju kada zemaljski sabori iz bilo kojega razloga ne pošalju svoje predstavnike u Carevinsko vijeće.