Statuti di Spalato : con prefazione e repertorio generale - Alačević, Josip (s. n., 1878)
Sadrži stari statut prema rukopisu, datiranom 17. veljače 1395., u vlasništvu splitske općine, na tal. jeziku, zatim slijede novi statuti, pa dodaci novim statutima te Liber reformationum. Time je prikazan zakonik grada Splita, koji je bio na snazi sve do početka 19. st.