Storia documentata dei Lussini - Nikolich, Matteo ([s. n.], 1871)
Naziv, zemljopisni položaj i opis otoka. Geološki podaci. Zemljoradnja. Drugi oblici gospodarske djelatnosti. Pomorstvo. Brodogradnja. Povijest otoka. Podrijetlo Lošinjana. Javne domovinske ustanove. Javno i privatno školstvo. Karakter, običaji i kućni život pučanstva. Sadašnje stanje Malog Loišinja. Sadrži i dokumente, na lat. i tal. jeziku.