Zakoniti odnošaji Hrvatske, Dalmacije i Slavonije prema Austriji i Ugarskoj - Kukuljević Sakcinski, Ivan (s. n., 1865)
Pravni odnosi, zakonodavstvo, povijesni odnosi (personalna unija Hrvatske s Mađarskom). Ističe se zalaganje i borba osviještenih Hrvata protiv miješanja Austrije i Mađarske u hrvatske poslove, financije.