Osnovke razvitku pravne povijesti dalmatinskih gradova (1913)
O dalmatisnom pravnom i kulturnom životu u Dalmaciji: Pad rimskih gradova u Dalmaciji ; Hrvati osnivaju nove gradove u Dalmaciji ; Dalmatinski jezik ; Pravno stanje u Hrvata poslije zaposjednuća i naseljenja Dalmacije ; Utjecaj rimokatoličke crkve na razvitak dalmatinskih gradova ; Plemstvo u dalmatinskim gradovima ; Dalmatinski gradovi spram vangradskoga pučanstva.